Search

Detailing van de auto

Detailing is werken aan het perfecte eindresultaat tot in de details. Het perfecte eindresultaat krijg je door de drie stappen in het detailing proces te volgen: kleien, polijsten en waxen. Detailen is het minutieus herstellen van de glans en reflectie van de autolak. De auto ziet er daardoor weer als nieuw uit en de lak krijgt uiteindelijk de best mogelijke bescherming.

Kleien

De eerste stap is kleien, na het wassen wordt de wagen gekleid. Kleien gebeurd met zoals de naam al zegt met klei. Gebruik een fijne klei, microvezeldoek en een detailing spray. De detailing spray heeft als functie het vuil los te weken en de klei makkelijk zijn werk te laten doen. Door het kleien van je auto haal je vuil van de lak.

Kleien kan ook prima voor oppervlakten zoals glas, velgen en spiegels. Met name op de ramen van je auto en voor het verwijderen van remstof op je velgen werkt kleien perfect.

Autolak Polijsten

Na het kleien zijn de poriën van de lak volledig vrij van vuil en is de lak klaar om gepolijst te worden. Polijsten is één van de belangrijkste processen tijdens de car detailing behandeling. Afhankelijk van de staat van de lak wordt de auto in één of meerdere stappen gepolijst. Polijst de auto met een fijne (microvezel) applicator en polijstmiddel. De lak krijgt zo weer zijn sprankelende glans terug en worden kleine was krasjes en eventueel grotere krassen verwijderd. Alle polijstresten verwijder je makkelijk met een microvezel finishdoek.

Auto waxen

Nu de lak weer prachtig glanst is het uiteraard belangrijk dat deze glans zolang mogelijk behouden blijft. Bescherm de lak met een wax. Breng het aan, laat het drogen en wrijf het uit. 

Checkmark Close Warning Close