"De visie van Hand Wash Only is dat elke auto het verdient om met zorg en aandacht gereinigd te worden.'"

UIt liefde voor de auto

Hand Wash only

Autoliefhebbers raken er maar niet over uitgediscussieerd. Wat is nu beter? De wasstraat of de handwas? De meningen hierover zijn verdeeld.

De visie van Hand Wash Only is dat elke auto het verdient om met zorg en aandacht gereinigd te worden. Deze zorg en aandacht voor je bolide kan alleen jij geven! Want als de auto met de hand gewassen wordt, kom je ook op plaatsen waar de wasstraat niet bij kan komen, zoals deurdorpels of wielkasten.

Uiteindelijk gaat het erom dat de auto er voordeel bij heeft om regelmatig met de hand schoongemaakt en gewassen te worden, zowel van binnen als van buiten. Geen enkele wasstraat kan je auto een langdurigere glans geven dan wanneer hij met de hand wordt gewassen.

Een goede wasbeurt is natuurlijk wel iets meer dan alleen even het snel aanbrengen van wat water en zeep. Tenzij je houdt van een streperige uitstraling na het opdrogen van het water. Je zal inderdaad wat meer moeite moeten doen om je auto te wassen. Het kost wat meer tijd, maar het eindresultaat is, als je het op de juiste manier doet verbluffend. 

Wat is de juiste Manier
om de auto met de hand te wassen?

In 7 stappen

1

Schaduw
De beste plaats om je auto te wassen is in de schaduw. Dus zorg ervoor dat de auto in de schaduw staat. Je auto in de (volle) zon wassen is geen goed idee, door de warmte droogt het water met zeepoplossing sneller dan dat je kan spoelen. Hierdoor krijg je alleen maar zeep- en watervlekken.

2

Grof vuil
Spuit, voordat je begint met wassen, het grove vuil van de auto af. Dit kan met hogedrukreiniger of een tuinslang met een spuitpistool. Zorg wel voor voldoende afstand tussen de spuitmond van de hogedrukreiniger of spuitpistool en het koetswerk van de auto, om de lak niet onnodig te beschadigen. Bij een sterk vervuilde auto kan je een foam gebruiken zodat het vuil sneller wordt losgeweekt. En vergeet natuurlijk de onderkant en wielkasten van de auto niet.

3

Twee emmers
Gebruik twee verschillende emmers. De eerste emmer is de wasemmer en tweede is de spoelemmer. De wasemmer vul je met water en een autoshampoo, de spoelemmer vul je met lauw water. Het beste is het gebruiken van een zogenaamde Smart Guard emmer. De Smart Guard verwijdert vuil uit de washandschoen tijdens het autowassen door de handschoen simpelweg over de Smart Guard te wrijven. Bovendien zorgt de Guard ervoor dat het vuil op de bodem van de emmer blijft en niet meer in de washandschoen terecht kan komen.

4

Washandschoen
Was met een washandschoen en geen spons. Vuil en zand kunnen in de kleine openingen van de spons gaan zitten en hierdoor krassen veroorzaken. Met de washandschoen kan je ook beter de kracht verdelen omdat deze de vorm van je hand heeft. Was je auto altijd van boven naar beneden en van achteren naar voren. Was je auto altijd in de lengterichting. Draaiende bewegingen veroorzaken zogenaamde swirls in de lak.

5

Velgen
Gebruik voor het schoonmaken van je velgen een speciale velgenreiniger en velgenborstel. De velgenreiniger heeft een krachtige formule dan de normale autoshampoo. Hierdoor verwijder je remstof en aanslag sneller en makkelijker. De velgenborstel zorgt ervoor dat je de moeilijk bereikbare plaatsen van de velg kan schoonmaken.

6

Afspoelen
Spoel alles grondig af op lage druk. Laat gewoon de zwaartekracht zijn werk doen, begin vanaf de bovenkant van de auto en werk langzaam naar beneden.

7

Drogen
Maak als laatste de auto droog. De auto droog maken doe je met een microvezel droogdoek. Deze droogt moeiteloos de grootste oppervlakken. De soft tech vezels hebben een hoog absorberend vermogen en absorberen elke druppel water voor een streeploos resultaat. De droogdoek helpt om watervlekken te voorkomen.
Wist je dat...

27% de auto het liefst thuis wast.

26% één keer per maand de auto wast. Prijs de voornaamste reden is waarom men de auto thuis wast.

Men vindt dat met de hand wassen de auto schoner wordt.

Men zich beter voelt in een schonere auto.

ASSORTIMENT
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart

TIPS & TRICKS

Hardnekkige vlekken op autolak verwijderen? Zoals teer, hars of vogelpoep? We leggen hieronder uit wat je het beste kan doen.

Dode insecten
Dode insecten op de lak, glas en kunststof verwijder je snel en effectief met een insectenreiniger en insectenspons. Even in laten werken en verwijderen met de insectenspons. Er zijn insectensponzen te koop met een harde en zachte zijde. De harde zijde kan gebruikt worden voor ongelakt kunststof en glas, de zachte kant voor lakwerk.
Vogelpoep
Vogelpoep is een naar goedje. Hierin zitten zuren die funest zijn voor de autolak en tasten de lak aan. Heb je net vogelpoep op de auto verwijder deze dan zo snel mogelijk met veel handwarm water. Zit de vogelpoep al langer op de auto gebruik dan een kletsnatte zachte spons en leg deze er een tijdje op. Daarna deppend verwijderen en niet gaan wrijven! Harde stukjes maken eventueel krassen.
Hars
Hars is lastig van de auto te verwijderen, zeker als de hars er al een tijdje op zit en is uitgehard. Hars is afkomstig van bepaalde boomsoorten, zoals coniferen of naaldbomen. Voorkomen is beter dan genezen. Dus het beste is om je auto niet te parkeren onder deze bomen, maar dit lukt natuurlijk niet altijd. Toch een harsvlek op de auto? Hars is met water en shampoo nagenoeg niet te verwijderen. Er zijn speciale harsverwijderaars die deze vlekken grondig weten aan te pakken. Breng de harsverwijderaar aan op een vochtige doek of applicator pad en dep daarmee op de harsvlek totdat deze makkelijk weg te wrijven is.
Teer
Teervlekken zijn net zoals harsvlekken lastig van de auto te verwijderen. Alleen een water en shampoo volstaat niet om deze vlekken de baas te zijn. Een speciale teerverwijderaar is de oplossing. Naast teer kunnen ook olie en vetvlekken hiermee aangepakt worden. Teerverwijderaar is toepasbaar op lak, kunststof, velgen en ruiten. Steeds met kleine oppervlakken tegelijk werken. Na het aanbrengen enkele seconden laten inwerken en grondig afnemen met een schone microvezeldoek.
Vorige slide
Volgende slide
Checkmark Close Warning Close